- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
COVID-tech, metaversul și mașinile fără șofer: la ce ne putem aștepta de la CES 2022?
Unul dintre cele mai mari târguri comerciale din lume revine miercuri la Las Vegas, umbrit de izbucnirea variantei Omicron COVID-19.
Consumer Electronics Show (CES) va avea loc cu prezență fizică pentru prima dată de când pandemia de COVID-19 a forțat-o să devină virtuală anul trecut, devenind prima conferință tehnologică majoră care are loc în Statele Unite de la începutul pandemiei.
Deși există multă emoție, evenimentul va fi mult mai liniștit decât în anii precedenți.
Mai multe companii, inclusiv Amazon, Microsoft, BMW și Meta, cunoscute anterior ca Facebook, și-au redus sau și-au anulat participarea din cauza temerilor legate de Omicron.
Consumer Technology Association (CTA), care găzduiește evenimentul, a declarat că peste 2.200 de expozanți și peste 3.300 de membri ai presei s-au înscris pentru participarea fizică.
Măștile și dovada vaccinării sunt necesare la evenimentul, care se deschide miercuri și se încheie vineri, cu o zi mai devreme decât era programat din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.
Deși CES ar putea fi mai restrâns în acest an, afăcut totuși loc start-up-urilor pentru a expune cele mai recente tehnologii și sunt multe de așteptat; de la călătoriile în spațiu și metaversul la tehnologia sănătății.
Iată ce ne putem aștepta să vedem anul acesta.
Turism spațial
Unul dintre expozanții de tehnologie spațială ai CES este Sierra Space din Colorado. Compania vrea să construiască o stație spațială cu Blue Origin a lui Jeff Bezos în acest deceniu pentru a înlocui ISS ca destinație comercială.
Cei care participă la CES nu vor primi un bilet gratuit în spațiu, dar vor putea totuși să se apropie de avionul spațial Dream Chaser al Sierra Space.
Cursa de mașini fără șofer
Vineri, prima provocare cu mașini de curse autonome va avea loc pe Las Vegas Motor Speedway.
Mașinile fără șofer vor atinge viteze de aproape 260 km/h.
“Este complet autonom. Există un software care spune mașinii ce trebuie să facă”, a declarat Paul Mitchell, președinte și CEO al Energy Systems Network, organizatorii competiției de curse Indy Autonomous Challenge.
„Preia informațiile de la senzori și îi spune mașinii dacă trebuie să vire, dacă să frâneze, să accelereze sau să depășească un alt vehicul”, a spus el pentru AFP.
Tehnologia nu încearcă doar să depășească limitele vitezei, ci se speră și că mașinile fără șofer vor putea funcționa singure pe autostrăzi.
Tehnologia COVID
Pandemia nu domină doar agenda globală, ci și tehnologia sănătății.
Compania Ible va dezvălui un purificator de aer care are căști încorporate. Ca parte a gamei sale Airvida, Airvida E1 este capabil să purifice aerul din jurul tău, permițându-ți în același timp să te bucuri de muzică printr-o pereche de căști cu anulare a zgomotului.
Între timp, o mască anti COVID-19 are un sistem de ventilație pentru față care este alimentat de o baterie reîncărcabilă.